Изложба живопис и дърворезба на Иван Хаджидимитров

Иван Хаджидимитров
* На 23 юли от 18:00 ч. в залите на етаж 1 на галерия „Серяковата къща” се открива изложба живопис и дърворезба на Иван Хаджидимитров
Предстоящо

ИВАН П. ХАДЖИДИМИТРОВ  – роден на 25 март 1953 г. в с. Ново Градище, Великотърновска област. Завършил е ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий“, факултет „Изобразително изкуство”, специалност стенопис. От 1981 г. живее и работи в Троян – дългогодишен преподавател и нощен възпитател в НГПИ „Проф. Венко Колев“.

ИЗРАБОТВАЛ е стенописи, правил е самостоятелни изложби живопис в Троян, в Ловеч и Хисаря, участвал е в много регионални изложби, а също и в национални учителски изяви. Работи в областта на живописта, илюстрацията, сценографията, дърворезбата, литературата, музиката, театъра, фотографията. Издал е над 20 книги с проза и поезия. Солист е на ансамбъл „Траяна“ и на Камерния дамски хор при троянското читалище „Наука – 1870 г.“. Свири на няколко музикални инструмента. Илюстрирал е десетки книги, изиграл е 25 роли в читалищния театър, режисирал е две постановки. 

ИМА награда от Четвъртия национален конкурс за поезия на учителите творци, а също и златен плакет от Националния фолклорен фестивал през 2009 г. в Смолян и златен плакет от Националния фолклорен фестивал през 2010 г. в Копривщица. Страстен почитател на природата е и запален турист.

Галерия „Серяковата къща”




 

©2009 ТРОЯН 21 - архив | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |