Миро Нанков: За Бога, братя и сестри, не пийте повече от 3 маргарити наведнъж

(бр. 2 от 21.01.2009 г., Т21)

Миро Нанков – прочутият български пътешественик, собственик на столичната туристическа агенция „Аdventure plus”, наш земляк и голям фен на Т21 - по Нова година бе на поредното си пътешествие в (най-) любимата му Латинска Америка. Начело на група от 28 души. След прибирането си у дома (Миро, както неведнъж го е заявявавал, се счита за гражданин на света, но от България, Троян и Добродан, пак по неговите признания, по-хубаво няма – бел. Т21) ни зарадва с традиционния си писмен „отчет” в поп жанра „кратки литературни форми”. Поместваме го – заради неподражаемия миронанковски стил и заради казаните важни неща, включая между редовете.  
Т21

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ - пътешественици! Това е първото ми писмо за 2009-та! Значи трябва да почнем с пожеланията за Новата – ами да сте живи и здрави; да е щастлива, плодородна и успешна, въпреки онази зъбатата (Кризата), и въпреки Тройната коалиция, дето ни управлява... Не че другите (управляващи) ще са по-добри... Нещо съм се ядосал здравата на всичко, що е власт, тези дни – гледате телевизиите и виждате какво става в горката ни Родина... Не че мога с нещо да бутна гнилата система, просто си пиша каквото ми е на сърцето... Ами да се надяваме, че онези небесни сили, които бдят над страната ни, ще се намесят в решителния момент - щото ние очевидно не можем нищо да направим както трябва: и протестите ни някак си нефелни, и агент-провокатори – колкото искаш...Уф, стига за това!

АМИ КАКВО – и аз си пожелавам, освен всичко най-горе, да имам винаги готини клиенти като тези всички 28 от новогодишното ми пътуване до Мексико, Белиз и Гватемала, от което се върнахме само преди 5 дни. Дай боже всекиму такива. Радваха се хората на пътешествието, въпреки изключително тъпата Новогодишна програма, която някакъв неизвестен DJ ни спретна в Плая дел Кармен. Бродуейски стил боклук, приготвен за дебелогъзи американци, каквито изобилстваха там. Вместо да докарат трима мустакати мариачи с еднометрови сомбрерос и готово. Плюс две балерини – и ето – перфектното изкарване... Да, ама не! За моя гигантски махмурлук няма да ви говоря! За Бога, братя и сестри, не пийте наведнъж повече от 3 маргарити...Моите бяха над 10... Ужас!

ТА ТОВА Е, да гледаме сега напред! Чакайте скоро готови програми за цялата 2009-та, ще има доста изненади. Толкоз от мене! Обичайте се, както и досега, че и повече, щото имаме нужда от любов!

София, 15 януари 2009 г.

Искрено Ваш: Миро Нанков, професор по гватемалски фолклор...и други титли

П.П. За протокола – ако тук положението стане хептен нетърпимо, ще емигрирам в Гватемала, пълен кеф там! Но засега ще се държим и борим!!!

 

©2009 ТРОЯН 21 - архив | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |