Свирките - и те!

(бр. 26 от 29 юни 2005 г., Т21)

* Учиндолеца и неговите мушмороци унижиха всички ни

ТОЙ ИМ СЕ ПОДИГРАВАШЕ в очите. Не - точната дума е: ебаваше ги. Арогантно, безпардонно, публично. А те - петимата послушковци и техният началник, чиято мания за величие, неизкореними учиндолски комплекси, полуинтелигентщина и тежкарлък вече стават нетърпими - го гледаха угоднически. Като мушмороци - сервилни, плашливи, наведени. И имах чувството, че послушковците и тарторът им са готови да му врътнат една свирка. А ако им поиска още нещо - и него. Хвана ме срам. Не - бяс! Към тези мушмороци, които по безподобен начин се подлагаха на един нагъл тип. И така унижаваха не само себе си (пука ми за тях!), но и всички нас. Всички зрители на иначе добрата бТВ, всички почитатели на иначе нелошото им и високорейтингово тв-шоу, всички българи. Защото мушмороците си присвояваха правото да говорят от името на всички ни. Повтарям - побеснях! И съм убеден, че много българи са били бесни като мен. Сигурно стана ясно, че говоря за гостуването на лидера на ДПС Ахмед Доган в "предизборното" студио на Слави Трифонов и компания ("Шоуто на Слави", 23 юни 2005 г., четвъртък).

ЗАЩО ТВЪРДЯ, че Доган се гавреше с учиндолеца и останалите мушмороци от екипа му? Защото депутатът Доган без грам притеснение (подобен политически цинизъм аз лично не съм виждал) заяви, че не е стъпвал в предишния, няма да стъпи и в новия парламент - въпреки че има правила и закони, които го задължават (майната им на законите, Доган е над тях!?) и че с народни пари му се плаща немалката депутатска заплата. Обясни също, че около ДПС има приятелски кръг от фирми, които гушат партията и водача й, а те от своя страна уреждат разни нещица и правят политически услуги на въпросните фирми (бел. Г.М. - алооо, Славчо, учиндолски "борецо" за правда, на това му се вика КОРУПЦИЯ; но защо ли ти, Славчо, не размаза КОРУМПИРАНИЯ ТИП в студиото си, а му ръкопляскаше - възможните отговори са три: или си тъп, или си съучастник, или и двете?!). И след тази архинаглост, която за всеки нормален човек означаваше само едно (че Доган се гаври с нас и ни подсказва, че е недосегаем - той и етническата му партия), един от мушмороците в коментара си накрая със свиркаджийска патетика заяви: "Такова смело и откровено политическо говорене никой не е правил!". Той го такова, а мушморокът ръкопляска? Кажете ми как човек да не побеснее!!!

ДОГАН КАЗА ОЩЕ доста нагли неща. Че ексседесарите Бисеров, Данчо (Ментата) и касираният на два пъти градоначалник Фидел Беев, включени сега в листите на ДПС, са едни много хубави хора - въпреки далавераджийската им слава и съдебните дела срещу тях. Че ДПС не била етническа партия - нищо, че на избираемите места в единствените райони, където Догановата партия има шансове, са все етнически турци. Че Доган и аверите му нямали нищо общо с атентатие през 80-те години, отнели живота на невинни български граждани. Че каква партия ще е ДПС и какъв политик ще е Доган, ако не могат да вдигнат един палат (палатът е в Бояна, местните му викат "Конака", и бе показан на видео с радостно-умилителния коментар на двама "случайни" граждани). Че той, Доган, не обещава, той изпълнява - демек, той не е като другите политици, той е велик, той е Доган!!! Че твърде късно (по време на кампанията) му се обадили за проблема с тока на циганите в Столипиново и не успял да го реши - но след изборите ще оправи нещата, тоест мургавите ще бъдат уредени да не плащат задълженията си (бел. Г.М. - тук, както се казва, коментарът е излишен!). И т.н., и т.н. - арогантност, цинизъм, самодоволство, ехидност.

А НА ФИНАЛА петимата послушковци и учиндолският им атаман, вместо да разнищят политическия наглец Ахмед Доган (както правеха с другите си гости), взеха яростно да плюят... "Атака" и Волен Сидеров. Които в прав текст бяха наречени "фашисти", "фашизоидни", "глупави", "заплаха за европейското ни бъдеще", "срам за България" и т.н. С агресивност, равна по мащаб на угодническото надупване към Доган и ДПС.

ПЪРВО НЕ ПРОУМЯХ какво точно става. После се сетих, че всичко се купува на този свят. Изборите също. Свирките - и те.

Генадий Маринов

 

©2009 ТРОЯН 21 - архив | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |