Сватба в музея

* Младоженците са от Ловеч и Плевен и учат в Германия, но избрали да си кажат „да” точно тук - в троянския Музей на занаятите, омагьосани от атмосферата на музейната експозиция

В СЪБОТА, 30 ЮЛИ, ОТ 17:00 Ч.,
уникалният троянски Музей на занаятите (МНХЗПИ) ще бъде домакин на едно красиво и много важно събитие. Младите влюбени Мария Георгиева и Веселин Йорданов, и двамата студенти в Германия, са избрали да си кажат „да” точно тук – сред декорите на централната музейна експозиция. Организацията на сватбеното тържество е поверена на известна агенция, която ще се погрижи и за най-дребния детайл.

МЛАДОЖЕНЦИТЕ СА ОТ ЛОВЕЧ И ПЛЕВЕН, а „троянската връзка” станала чрез булката Мария, която е живяла със семейството си 6 години в нашия град. Решението да се врекат на необичайното място пък взели в началото на годината, когато посетили троянския Музей и се прехласнали по изящната и заредена с много духовност обстановка. Първоначално избрали за сватбения си ритуал живописното дворче пред малката музейна сграда (бившия турски конак); но после останали омагьосани от атмосферата на експозицията в централната музейна сграда и Мария била категорична – там ще е.

ДОМАКИНИТЕ ОТ МУЗЕЯ също подготвят приятни изненади за двойката, пазени в тайна. Но се знае, че в ритуала ще „участват” ценни експонати от музейния фонд, което без съмнение ще придаде допълнителна уникалност и дълбочина на събитието. След официалната церемония ще бъде направена фотосесия на младото семейство в музейната обстановка. От своя страна Мария и Веселин са заявили, че ще направят дарение на Музея на занаятите - за закупуване на книга с голяма историческа стойност.

МНХЗПИ - Троян

 

©2009 ТРОЯН 21 - архив | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |