Дядо и внучка откриват съвместна изложба

* Борис Ненков и Борислава Найденова за трети път заедно пред троянската публика

СЪВМЕСТНА ИЗЛОЖБА на скулптора Борис Ненков и неговата внучка Борислава Найденова се открива на 20 септември 2011 г. (вторник) от 18:00 ч. в троянската галерия „Серяковата къща”

БОРИС НЕНКОВ е на 76 години, роден е в с. Калейца, Троянско, където живее и днес. Дълги години е работил като декоратор, а после и дизайнер в тогавашната порцеланова фабрика „Развитие” и има 22 авторски модела на сервизи. Член е на Съюза на българските художници (СБХ), както и на международната асоциация за пластично изкуство към ЮНЕСКО. Носител е на орден „Кирил и Методий”, 1-ва степен.

БОРИСЛАВА НАЙДЕНОВА е завършила мениджмънт в хотелиерството, но казва за себе си: „От ранна детска възраст се интересувам от изобразително изкуство. Обичам да рисувам и изучавам различните автори и стилове. Благодарение на моя дядо – Борис Ненков, постепенно навлязох в необятния свят на живописта и скулптурата. За подготовката ми спомогнаха и други художници. Не съм се занимавала професионално с изкуство, приемам себе си за любител... Ценя експериментите и съчетанието на различни методи и материали”.

ТОВА Е ТРЕТАТА съвместна изложбата на Борис и Борислава и ще можете да я видите до 10 октомври. Заповядайте!

Мариела Шошкова, галерист

 

©2009 ТРОЯН 21 - архив | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |