„18 х 3 + 4” на Стефан Мичев в троянската галерия

* На втория етаж в „Серяковата къща”, откриването -
 на 13 юни, четвъртък, 17:30 ч.

Предстоящо

САМОСТОЯТЕЛНА изложба на художника Стефан Мичев, член на Дружеството на троянските художници (ДТХ) се открива на 13 юни от 17:30 ч. в залите на етаж II на галерия „Серяковата къща”. Изложбата е озаглавена „18 х 3 + 4” и представя различните посоки на авторовите търсения – иконография, живопис, графика

СТЕФАН МИЧЕВ е роден през 1955 г. в Троян. Цялата му професионална и творческа биография е свързана с Троян и Троянския край. През 1979 г. завършва учителския институт в Дупница и започва работа като учител по изобразително изкуство, математика и трудово обучение в с. Бели Осъм, а от м. март 1992 г. до днес е директор на най-старото троянско училище ОУ „Иван Хаджийски”. Дипломиран педагог-инженер от ЮЗУ-  Благоевград, има диплома за учител по информационни технологии от ТУ – Русе, за учител на деца с умствени увреждания от Софийския университет, втора професионално-квалификационна степен по изобразително изкуство и завършен курс по училищен мениджмънт в  НБУ – София.

РАБОТИ иконопис, живопис и графика, а в миналото и в областта на плаката, сценографията, рекламата. Член е на ДТХ от самото му учредяване и член на ръководството от 2005 г.  Участва във всички изложби на ДТХ   както в града ни, така и в страната - София, Бургас, Хасково, Ловеч, Трявна, Севлиево, Лом и др. Има редица участия в областни,  национални, юбилейни изложби, 4 участия в националната учителска изложба, единствен представител от Ловешка област в първото Национално биенале на църковните изкуства във Велико Търново.

НЕГОВИ иконографии са изложени в Българския културен център във Варшава, над 100 други творби – копия на известни български икони, живописни и графични картини, са притежания на частни галерии и ценители в Германия, Австрия, Франция, Италия, Испания, Словакия, Полша, САЩ и България.

Галерия „Серяковата къща”

 

©2009 ТРОЯН 21 - архив | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |